De molen is dit jaar jarig en wordt 150 jaar! Dat vieren we uitbundig. Een heel jaar lang!

We pakken extra uit tijdens: 

het Nationale molenweekend (13 & 14 mei 2017);
de Dag van de Wind (5 juni 2017);
het Monumentenweekend (9 & 10 september 2017);
de Limburgse Molendag (1 oktober 2017).

Het hoogtepunt van dit feestelijk jaar is echter de draai-marathon.

Onze vier molenaars, Helma Michels, Lambert Michels, Wil Weijers en Mark Camps gaan de molen 150 uur achter elkaar draaien. Een ongelooflijke uitdaging: realiseert u zich dat dit bijna 7 dagen en 6 nachten zijn?

Ze beginnen op dinsdagochtend 30 mei om 9 uur. De vang (de rem van de molen) wordt gelicht door de heer Kees van Rooij, voorzitter van Molenstichting Limburg. Op maandag 5 juni ’s middags om 3 uur tijdens de Dag van de Wind legt de burgemeester van Venray Hans Gillissen de vang er weer op. 

De molen is tijdens de marathon dag en nacht geopend en u bent op elk moment welkom. Laat de molenaars niet alleen! Houd hen wakker! Kom hen gezelschap houden!  

Maar we vragen u nog iets? Wilt u deze marathon sponsoren? En daarmee het onderhoud van onze prachtige molen. We vragen €10,- voor elk uur draaien. Misschien iets om samen met uw buren, vrienden of familie te sponsoren. Maar: voel u vrij! Als u de molenaars wilt sponsoren ga dan naar onze website of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Wij hopen dat we u tijdens onze evenementen op de molen mogen verwelkomen en danken u bij voorbaat voor uw morele en eventuele financiële ondersteuning.

Met vriendelijke groet,
Namens het bestuur van Stichting Nooit Gedacht - Molen Merselo 

Reinier Blaauw, voorzitter