Tijdens de 43ste Nationale Molendagen op a.s. zaterdag 9 en zondag 10 mei zetten ruim 950 molens door heel Nederland hun deuren open voor het publiek. 

De Sint Lindertmolen in Beegden is een oudje, uit 1790. Een jaar geleden is de standaard-graanmolen weer eens helemaal geverfd, het balkonhek werd vernieuwd en binnenin werd ook een en ander gerepareerd. Maar de vele treden zijn nog steeds van boven én beneden uitgesleten. In de molenschuur vertellen fotopanelen hoe de molen grootscheeps in 1999 gerenoveerd werd. De koffie staat klaar. Van 11.00 tot 17.00 uur.

Wie alvast meer wil weten kan de volledig vernieuwde site van de molen bekijken: www.lindertmolen.nl. De geschiedenis van de molen wordt uitvoerig verteld en enkele fotoreportages zijn het bekijken waard.

Ook in de directe omgeving zijn de molens te bezoeken: in Grathem de watermolen, in Horn de Hoop en de Welvaart (vorig jaar gerenoveerd), in Maasbracht de Leonardusmolen en in Stevensweert de Hompesche Molen (een grote stellingmolen die momenteel volledig gerenoveerd wordt). In de molenschuur liggen twee folders klaar: eentje met een fietsroute langs de genoemde molens plus waterkrachtcentrale op de Maas bij Linne, en de andere folder beschrijft de prachtige wandeling over de sagenroute in Beegden.

Zondag 10 mei is tevens Moederdag; een mooie gelegenheid om met de kinderen  de molen te beklimmen. Een glaasje fris met koekje is gratis.