Opendag op de Windlust te Roeven/Nederweert op 12-06-2016 van 12.00/17.00 uur.

Op deze dag zullen wij iets unieks gaan doen, namelijk walnotenolie slaan en graan malen gelijktijdig. De Windlust is de enige windmolen in Limburg die dat kan. Voor rondleidingen en uitleg zullen molengidsen aanwezig zijn, in de lesruimte van de molen is er tijd voor een kopje koffie en kan men de schilderijen van de Nederweerter kunstenares Leny Verdonschot-Bongers bekijken.

Expositie Nederweerter kunstenares Leny Verdonschot-Bongers

   

Leny heeft door de jaren heen een zeer aparte stijl ontwikkeld, en dat is zeer de moeite waard om te bekijken, ook kan men deze werken kopen aan zeer schappelijke prijzen en het is zelfs mogelijk een kunststuk op maat te laten maken dus een die past bij u en of uw interieur.

Mensen die walnoten meebrengen krijgen een klein flesje walnoten olie gratis mee, deze olie is erg lekker als dressing in salades en ook om puur met kleine hoeveelheden te eten erg gezond.

Tevens zijn wij nog op zoek naar mensen die het molenaarsvak willen leren om deze traditie in ere te houden, heb je wat tijd over en vind je het leuk om met techniek en weersomstandigheden bezig te zijn, vraag dan bij het aanwezige molenaarsteam om informatie.