Voor molens kunnen eigenaren tot en met 31 maart 2020 instandhoudingssubsidie (Sim) aanvragen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed.

https://www.cultureelerfgoed.nl/actueel/nieuws/2020/01/31/instandhoudingssubsidie-in-2020-aanvragen

Het subsidiepercentage bedraagt 60%. In augustus ontvangen aanvragers een toekenning of afwijzing.

 

 


Foto: Chrit Habets

Kom kennismaken met het molenaarsvak! Het programma begint op zaterdag 25 januari. Lees hier meer over dit initiatief!

 

Op 9 december 2019 is overleden Resi Scholtens-Schuttelaar, lid van het Gilde en van de commissie PR van de MSL. Resi was sinds voorjaar 2016 lid van deze commissie. Nadat Resi haar arbeidzame leven als ergotherapeut had beëindigd, zocht ze een nieuwe uitdaging en vond deze bij de Molenstichting Limburg.


Foto: Opleidingsruimte Leonardusmolen Maasbracht

Via deze link kunt u het opleidingsschema 2020 raadplegen.

De opleiding is in principe voor windmolenaars (mio’s) en molengidsen, maar ook actieve molenaars mogen deelnemen indien zij hier belangstelling voor hebben.

De ruimte in de opleidingszaal is echter beperkt (15 personen). Hier geldt altijd: Mio’s en gidsen eerst, overigen, indien er nog plaats is, kunnen na aanmelding bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ingedeeld worden.

 

Dinsdag 8 oktober heeft Marianne van der Elsen de molenpenning ontvangen die de Molenstichting Limburg 1 maal per 2 jaren uitreikt. Marianne is de drijvende kracht voor de Molenstichting Limburg onder andere door secretariële ondersteuning en ze vervult in die hoedanigheid heel veel werkzaamheden voor de molens, molenaars en molengidsen in Limburg. Zij is een werkelijke schakel tussen de vele vrijwilligers en professionals, gemeentes en provincie die in de molenwereld werkzaam zijn.