Herinnert u zich nog het Molen-Muziek-Festijn 2014, georganiseerd tezamen met Harmonie Crescendo, Mannenkoor De Zank en de drumband van het Sint Sebastianusgilde? Er waren voorts optredens van Limburgs bariton Sjef Thissen en de Annaband uit Heel, met achtergrond begeleiding door de Paradise Drive in Disco. 150 Muzikanten, veel bezoekers, mooi weer, kortom: zeer geslaagd. 

Voor 2016 kozen we een project door en voor jongeren: Mill@Work . Dit festijn vindt plaats op zaterdag 9 juli 2016 van 16.00 uur - 22.00 uur bij de Sint Lindertmolen aan de Molenstraat 69 te Beegden.

Wij bieden podium aan jong aankomend talent uit de regio in allerlei creatieve vormen. En deze keer hebben we samenwerking gevonden met o.a. de lokale Jeugdharmonie Crescendo en de beroeps-opleiding Niekée Roermond.

- 16.05u: Jeugdharmonie Crescendo o.l.v. de nieuwe dirigent Richard Alberts verzorgt een optreden, met aangepaste nummers,  gaat ook een unieke samenwerking aan met jong talent.

- 16.50u de jongerenband Cool Blend uit Beegden, verwant aan vaders kant met From USA! 17.15u: Ook Cool Blend brengt een aangepast coverrepertoire.

- 18.05u: Door de Stichting De Drammertjes wordt onder artistieke leiding van het opera-duo Maja van ‘t Oever en Jan Alofs al enkele jaren een musicaluitvoering georganiseerd. 

Van dat regionaal talent zullen enkele sterren een uniek optreden verzorgen.  

- 19.15u: In het programma is een gastoptreden voorzien van het duo PYURE met Marieke van der Leijé en Jos van Rens; een duo dat intussen een 40tal optredens en een videoclip ‘Water’ achter de rug heeft.

- 20.10-22.00u: De avond wordt verzorgd door onze welbekende coverband FROM USA, een vier mans formatie, deze keer versterkt met twee blazers uit Beegden; de band brengt een breed jaren 60-70-80 repertoire.

- Binnen Niekée werken eindejaars-studenten van diverse onderwijsdisciplines mee aan ons Mill@Work project. Niet alleen muzikaal, zij verzorgen de algehele lay-out, een tv-commercial, een gedeelte van de techniek, de catering met aangepaste hapjes en ze doen mee aan de fotowedstrijd ‘bewegende beelden’. 

Fotowedstrijd: Bewegende Beelden.

Jongeren t/m 21 jaar kunnen inschrijven via www.facebook.com/Mill-at-Work  voor deelname aan een fotowedstrijd ‘Bewegende Beelden’ met drie thema’s: molen, water en wind en mens aan het werk. Een vakkundige jury beoordeelt een 9tal foto’s die afgedrukt en geëxposeerd worden tijdens het festival.  Een extra publieksprijs hoort er bij. Inzenden tot 1 juli.

In de technische organisatie werken vrijwilligers van diverse Beegder verenigingen en EHBO mee.

Mill@Work wordt gehouden op zaterdag 9 juli van 16.00 tot 22.00 uur, bij de Sint Lindertmolen aan de Molenstraat 69 te Beegden. De toegang is gratis. De gemeente Maasgouw steunt het festival.