De molengidsenopleiding, die eind augustus van start ging, heeft onlangs weer zes geslaagden afgeleverd.

Op zaterdag 24 september vertrokken een dertigtal Gildeleden vanuit de afgesproken plaats te Nederweert gezamenllijk in auto,s naar molenbouwer Max Beijk en vervolgens de Witte molen te Nijmegen en molensteenmakerij Hans Titulaer.

Na hartelijke ontvangst met koffie en vlaai door Max kregen we een rondleiding door zijn bedrijf.

Molenfeest in Ven-Zelderheide op 28 augustus 2022

Het grote grensoverschrijdende molenfeest voor jong en oud begint om 12.30 uur met een tweetalige mis met pastoors uit Nederland en Duitsland. Het feest wordt georganiseerd door de dorpen Kessel in Duitsland en Ven-Zelderheide in Nederland. Op het feest rond de historische molen "Rust na Arbeid" aan de Kleefseweg is er ook een tweetalige kinderolympiade, een springkussen en heerlijke poffertjes. Deze kunnen natuurlijk ook door de volwassenen geknabbeld worden. Naast molenrondleidingen zijn er ook oude tractoren, oude oogstmachines en ander oud handwerk te bewonderen. Sommige ambachtslieden zetten hun zelfgemaakte producten te koop.

Op zondag 11 september vinden bij de Friedesse Molen in Neer de Molenfeesten plaats. Een grote feestdag met een markt met streekproducten, demonstraties van ambachten en uiteraard kan er volop gegeten en gedronken worden.

Lees hier het persbericht.