Weverslose Volmolen; foto: Rob Beckers

Op 9 april 2022 tussen 11.00 en 12.00 uur.

In dit jubileumjaar vestigen we de aandacht op het Gilde en het ambacht van molenaar. 2022 is niet voor niets uitgeroepen tot: “Het Jaar van de Molenaar”

Veel molenaars hebben enthousiast gereageerd en doen mee door hun molen op 9 april tussen 11.00 en 12.00 uur te laten draaien.

Nederlandse molenaars worden bij dit record ondersteund door molenaars uit: Verenigd Koninkrijk; Duitsland; Denemarken; Oostenrijk; Hongarije; Bulgarije en zelfs in Nieuw Zeeland staat men midden in de nacht op om gelijk met de molenaars in Nederland hun molen te laten draaien!

Voor deze recordpoging hebben we al veel media aandacht gekregen zowel van de schrijvende pers alsook van radio en TV. De teller van het aantal molens welke zich hebben aangemeld staat op het moment van dit schrijven op: 752 Nederlandse Wind- en Watermolens. Naast de Nederlandse molens draaien in het buitenland 15 molens met ons mee!

Deze recordpoging is nu reeds een groot succes en onderstreept de verbondenheid van het molenaars gilde. Deze recordpoging is geen officiële Guinness Book of records poging maar zal gebruikt worden als referentie. In de toekomst willen we wel kijken of we in het Guinness Book met een gemeten record kunnen komen met de vele daaraan verbonden voorwaarden.