Najaarscursus molengidsen op 18 november succesvol afgerond.

Afgelopen zaterdag 18 november hebben zes aspirant molengidsen hun examen gedaan om het felbegeerde certificaat molengids te bemachtigen.

Voor het eerst dit jaar heeft het Gilde van Molenaars twee cursussen gegeven; in juli staagden al acht leden voor de toets; dit keer waren er zes kandidaten die allen een rondleiding in en om de molen hebben gegeven om hun tijdens de cursus vergaarde kennis aan de bezoekers (examinatoren) te tonen.

Na afloop werd in een persoonlijk woord aan elke molengids aandacht gegeven aan goede en verbeterpunten; waarna de bijeenkomst werd afgesloten met de uitreiking van certificaat, naambadge en cap van de Molenstichting Limburg. Afsluitend ontving de cursusleider een cadeau van de molengidsen als dank voor de goede zorgen tijdens de cursus. Ook de traditionele fotosessie ontbrak deze keer niet.

Dit keer was het Gilde voor de cursus en het examen te gast op de Leonardusmolen in Maasbracht. De organisatie was in handen van de Molenstichting Maasbracht hetgeen garant stond voor een vlekkeloos verloop van de examendag.

Alle geslaagde molengidsen zijn of gaan aan de slag bij verschillende molens in Limburg, enkelen zijn al in opleiding voor molenaar of overwegen deze opleiding te gaan volgen.

Bij voldoende belangstelling gaan we in het voorjaar weer een nieuwe opleiding voor molengidsen starten. Meer info hierover volgt begin volgend jaar.

Link naar de foto op FB