Op zondag 19 mei zijn de Weltermolen, hoogstamfruitboomgaard de Loorenhof en ’t Bakkes va Welte gelijktijdig geopend en kunnen belangstellenden een excursie volgen door en langs deze unieke locaties in Welten.Sinds enkele jaren organiseren de molenaars van de Weltermolen, de hoogstambrigade van de Loorenhof en de bakkers van ’t Bakkes va Welte deze excursie door deze drie unieke locaties in Welten. Steeds weer ontvangen de organisatoren enthousiaste berichten over dit initiatief. Dit is dan ook de voornaamste reden om ook dit jaar de excursie weer op touw te zetten. Deelname aan deze excursie is gratis.

De excursies beginnen op 19 mei om 12.00, 13.00, 14.00 en 15.00 uur bij de Weltermolen, Welterkerkstaat 2, waar je door een van de molenaars uitleg krijgt over de historie en de werking van de watermolen.
 
Vervolgens loop je naar de hoogstamfruitboomgaard de Loorenhof alwaar je door een lid van de hoogstambrigade uitleg krijgt over de hoogstam cultuur in Limburg en in de Loorenhof in het bijzonder.

Als laatste kom je dan aan bij ’t Bakkes va Welte waar op dat ogenblik de vlaaien vers uit de oven komen en uitleg gegeven zal worden over bakhuizen in Limburg en over de totstandkoming van 't Bakkes va Welte.

De excursie duurt plm. een uur en is voor iedereen toegankelijk. De excursie loopt door het weiland en bij nat weer is passend schoeisel gewenst.

Dan is het de hoogste tijd geworden om even uit te blazen en te genieten van een heerlijk stuk versgebakken vla(aai) met een kop koffie of thee en met passende muziek van de Waltine kapel op de achtergrond.

Of kom gewoon lekker een stuk vla eten bij ’t Bakkes va Welte en geniet van de prachtige omgeving en de ontspannen sfeer. Vanaf 13.00 uur ben je welkom aan de Doom 5 in Welten (parkeerplaats Plus supermarkt) en zijn de eerste vlaaien vers in de houtgestookte oven gebakken. De Waltine kapel zal ook dit jaar weer bij 't Bakkes voor de juiste Stimmung zorgen.

Alle activiteiten zijn gratis toegankelijk.
Vla, koffie, fris enz. kosten bij ’t Bakkes va Welte € 2,00
Tijdens de bakdag wordt ook weer het Weltesj Speltbroeëd (Weltens Speltbrood) gebakken en verkocht.  
In de Weltermolen wordt het Kollenberger speltmeel gemalen en voor € 2,50 verkocht. De speltbloem kost € 3,00 per kilo.

Voor meer informatie mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of kijk op www.deloorenhof.nl of facebook.com/loorenhof
 
Tot zondag 19 mei.
Het belooft weer een heel gezellige middag te worden..

De volgende bakdagen zijn op 16 juni, 7 juli, 4 augustus, 1 september en 6 oktober.